Zordix förvärvar Merge Games

Bilden visar Zordix VD, Matti Larsson och Zordix logotype samt Merge Games Logotype.

Det Umeåbaserade spelföretaget Zordix har idag ingått avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i den brittiska spelförläggaren och spelutvecklaren Merge Games, för sammanlagt 112 miljoner SEK. I och med förvärvet uppnår därmed Zordix en omsättning på över 500 miljoner SEK.

Zordix är en multinationell utvecklare, förläggare och distributör av dataspel med huvudkontor i Umeå, vars affärsidé är att utveckla och ge ut spel till konsol och PC på den globala marknaden. Gruppen har under en 25-årsperiod medverkat till över 60 lanserade spel på en världsmarknad och består idag av tre studios som utvecklar spel, ett eget förlag och en distributör.

Brittiska Merge Games är en oberoende global förläggare och utvecklare av spel till PC och konsol, grundades 2010 av Luke och Joanne Keighran, vilka fortfarande leder Bolaget. Sedan grundandet har Bolaget tagit sig an flertal välkända titlar som t.ex. Darkest Dungeon, Dead Cells, Cloudpunk, Streets of Rage 4, Yonder: Cloudcatcher Chronicles och Aragami. Nyligen lanserade titlar inkluderar Spirit of the North och Morbid: The Seven Acolytes.

– Vi är väldigt glada och stolta idag att få välkomna Merge Games till Zordix-familjen. Jag imponeras stort av Lukes och Joannes förmåga att tillsammans utveckla en så framgångsrik förlagsverksamhet för en internationell marknad. Att de drivs av samma entusiasm som övriga entreprenörer i gruppen att bygga upp en lönsam och expanderade verksamhet tillsammans är helt fantastiskt. Merge Games är en viktig pusselbit på plats som gör att vi kommer att nå riktigt stora framgångar framöver, säger Matti Larsson, grundare och VD för Zordix.

Merge Games har en stark marknadsposition och en lång historia av att framgångsrikt ta spel till nya plattformar och marknader. Genom förvärvet stärker Zordix sin förlagskapacitet och ser goda möjligheter till att ytterligare accelerera Merge Games tillväxt genom samarbete med andra bolag inom koncernen och lansera pågående och nya utvecklingsprojekt i eget led.

Pressmeddelande: Zordix ingår avtal om att förvärva Merge Games Ltd – Zordix AB (publ)