Vill rädda företaget i desperat läge

Kalle Hardell och Sara Flagge Hardell på Artby söker nya vägar i desperat läge för att rädda företaget.

Mitt i coronapandemin tar Umeåföretaget Artby ett nytt grepp. Annonserar öppet på Linkedin efter investerare för att rädda det akuta läget.

100% desperat, 100% dedikerad, och 100% transparent. Det är riktlinjerna när varumärket Artby inför öppen ridå efterlyser en partner, och banar väg för ett nytt och naket sätt att pitcha.

Artby etablerades 2018 med ambitionen att inom fem år utvecklas till ett internationellt verksamt varumärke. Ett starkt team finns på plats liksom en kvalitetssäkrad produkt och en offensiv go-to-market-plan. I början av 2020 förde Artby positiva samtal med en handfull svenska investerare och våren 2020 skulle varumärket lanseras på den amerikanska marknaden.

Men läget har kommit att förändras. I efterverkningarna av COVID-19 riskerar nu en progressiv affärsidé, två år av brutalt hårt arbete, och ett kvalificerat team att slås i spillror. Om inte Artby omgående hittar en partner. När allt står på spel, finns inget att dölja.

Efterlyser investerare

Desperata tider, kräver desperata åtgärder menar teamet. Som ett svar på det akuta läget, initierar Artby LinkedIn-kampanjen LOVERS DO IT BETTER. Initiativet går ut på att, utan omskrivningar och med full transparens, visa upp den egna affärsidén och officiellt efterlysa en investerare eller affärsängel.

När allt står på spel, finns inget att dölja.

– När allt står på spel, finns inget att dölja. På Linkedin och på vår kampanjwebb lägger vi alla kort på bordet. Vi lyfter fram vår kärlek för Artby, våra ambitioner, vårt nuläge, och vårt desperata behov av finansiering och partnerskap. Via en nedladdningsbar PDF lägger vi också fram alla detaljer; all analys, all strategi, alla planer och alla siffror. Inget undanhålls. Det är djärvt och naket, säger Kalle Hardell, vd Artby.

Det desperata läget kan kännas igen av många andra. En mängd startups, som i sitt startskede är både kapitalkrävande och likviditetskänsliga, drabbas hårt av COVID-19 och den inverkan som pandemin har på marknaden.

– Vi är inte ensamma. Många startups befinner sig i samma situation som vi. Vi hoppas att fler sträcker ut handen just på Linkedin, där potentiella partners finns och där det också finns ett community som både kan och vill hjälpa till att sprida ordet, tagga intressanta kontakter, eller ge support på annat sätt, säger Kalle Hardell.