Hoppa till innehåll

Mobilspel från Skellefteå lanseras i Europa

World Football Manager

Mobilspelet World Football Manager (WFM) av Gold Town Games från Skellefteå lanseras i flera av de stora europeiska fotbollsnationerna.

Användare i Tyskland, Frankrike, Italien, Nederländerna, Belgien, Schweiz och Polen kan nu ladda ned spelet på iOS och Android. Spelet har översatts till tyska, franska och italienska.

– Lansering av WFM på omfattande mobilspels- och fotbollsmarknader som Tyskland och Frankrike är en milstolpe för bolaget och vi ser verkligen framemot mottagandet av spelet. Användardatan och de kunskaper vi genererar kommer att vara oerhört värdefulla inför framtida marknadsaktiviteter, säger Pär Hultgren, vd Gold Town Games.

Om Gold Town Games
Gold Town Games är ett spelutvecklingsbolag med säte i Skellefteå. Bolaget, som leds av vd Pär Hultgren, består av 20 personer med erfarenhet av free-to-play, som är den dominerande affärsmodellen i mobilspelsbranschen. Bolaget fokuserar på sportmanagerspel för de två största mobila plattformarna iOS (Apple) och Android (Google). Bolaget lanserar under 2020 sitt andra spel, World Football Manager. Målsättningen är att fortsätta utveckla det populära hockeymanagerspelet World Hockey Manager och använda den egenutvecklade teknik- och designplattformen till fler managerspel inom lag- och arenasporter.