Teknikhuset i samarbete kring intranät för Rusta

Rusta expanderar

Med nära 170 varuhus i fyra länder har Rusta stort behov av ett bra intranät. Teknikhuset i Umeå samarbetar med detaljhandelskedjan om en lösning.

Rusta har de senaste åren varit den snabbast växande lågprisaktören i Sverige. På hemmamarknaden Sverige har man under de senaste åren ökat antalet varuhus med 50 procent. I september 2020 invigdes varuhus nummer 100 i Söderhamn och trots kraftig tillväxt har handelskedjan inga avsikter att dra ned på takten.

Teknikhuset med huvudkontor i Umeå inleder ett samarbete med Rusta och ska i arbetet tillsammans skapa smarta lösningar som maximera nyttan med de verktyg och funktioner som ingår i Microsoft 365-plattformen och Azure. Inledningsvis sätts ett team samman vars uppgift blir att leverera support, förvaltning och vidareutveckling av Rustas intranät. Samarbetet inkluderar support, proaktiv förvaltning och vidareutveckling av intranät vilket baseras på intranäts- och samarbetsplattformen Valo.

Teknikhuset levererar sedan länge tjänster såsom skräddarsydd utveckling, ärende- och dokumenthantering inom ramen för SharePoint Online, Microsoft 365 och Azure och har varit partner med Valo sedan drygt ett år tillbaka. Under den tiden har många kunder i Umeå men även kunder i andra delar av Sverige valt att implementera intranäts- och samarbetslösningar baserad på Valo med Teknikhuset som leverantör.

– Målsättningen är att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga tjänster utifrån deras unika behov och önskemål. Vi vill hjälpa våra kunder att nå sina mål, säger Tommy Eriksson, kundansvarig på Teknikhuset.

Hela resan från första mötet till avtalstecknandet skedde helt och hållet utan fysiska träffar.

– Extra häftigt med tanke på den rådande pandemin är också att hela resan från första mötet till avtalstecknandet skedde helt och hållet utan fysiska träffar, fortsätter Tommy.

– För oss på Rusta är det viktigt med en samarbetspartner som är kunnig och lyhörd för verksamhetens behov, och löser uppdrag på ett pragmatiskt och verksamhetsnära sätt. Teknikhuset är ett bra team som värdesätter enkelhet, entreprenörskap och som i likhet med oss på Rusta gillar att arbeta tillsammans, säger Nahrin Ego, Manager Internal Communication på Rusta.

– Det känns oerhört roligt och hedrande att Rusta väljer oss. Det visar att vi är en spelare att räkna med vad gäller denna typ av uppdrag och samarbete, säger Andreas Lindahl CTO och affärsområdesansvarig för Digital arbetsplats på Teknikhuset.