Tech-satsning i Umeå med ny vd

Magnus Jonsson blir ny vd för Thanx Innovation.

IT-konsultbyrån Thnx Innovation satsar på två nya affärsområden och tar in Magnus Jonsson som ny vd.

Umeåbolaget Thnx Innovation arbetar idag med allt från startups till globala börsbolag. Nu meddelar företaget i ett pressmeddelande att de genomför en satsning inom två affärsområden: Teambaserad konsulting samt Tech partnerships. Ansvarig för satsningen och ny vd för Thnx Innovation är Magnus Jonsson.

– Nu vill vi ta nästa steg och skapa två långsiktigt lönsamma affärsområden, Teambaserad konsulting och Tech partnerships. Tech partnerships är en naturlig och viktig del för oss, där vi långsiktigt hjälper entreprenörer att lyckats med att gå från en idé till en bra digital produkt. Jag ser verkligen fram emot utmaningen att driva denna satsning med teamet på Thnx, alla våra samarbetspartners och styrkan i nätverket och communityt på House Be, säger Magnus Jonsson.

Thnx Innovation har med sin teambaserade konsulting levererat appar, webbar och system till bland annat Husqvarna, Engcon och Thorengruppen. Under den tid som Thnx Innovation varit verksamma har de också utvecklat och lanserat digitala produkter i samarbete med flertalet entreprenörer. En del av samarbetena har lett till investeringar i digitala produktbolag i tidiga skeden.

– Det är med stort förtroende jag lämnar över Thnx Innovation till Magnus ledarskap. Vi har haft ett starkt samarbete de här fyra åren och med den här satsningen kan vi ta nästa steg. Genom vårt koncernbolag i samverkan med Thnx Innovation och House Be kan vi erbjuda ett helhetsstöd till entreprenörer med allt från entreprenörskap, finansiering, marknadsstrategi, produktutveckling och nätverk. På det sättet kan vi se fler bra idéer förverkligas, säger Richard Lindberg, koncernchef på Thnx.