Starkt internationellt pris till Konftel

Umeåföretaget Konftel får internationellt pris för sin konferenstelefon Konftel 800. Peter Renkel, vd: "Det är en riktigt fin kvalitetsstämpel."

Umeåföretaget Konftel belönas med en Best Practises Award av det ansedda amerikanska analysbolaget Frost & Sullivan.

– Sett till de generösa specifikationerna och den stabila kvaliteten, anser vi på Frost & Sullivan att Konftel C50800 Hybrid är den absolut mest prisvärda videolösningen på marknaden just nu, säger Alexander Michael, Senior Director of Consulting, Information & Communications Technologies, på Frost & Sullivan.

Priset heter Video-Capable Conference Product Leadership Award och föregås av att Frost & Sullivan årligen genomför en omfattande genomgång av den globala marknadens videokonferensprodukter. Analysföretaget har dessutom granskat Konftels position på marknaden och hur väl varumärket står sig gentemot konkurrenterna.

”Det är en riktigt fin kvalitetsstämpel som gör en ödmjuk.”

– Det finns så många delar i det här priset som gör mig glad. Men allra stoltast blir jag ändå att de lyfter fram hela Konftel och alla som arbetar här, säger Peter Renkel, vd på Konftel, vars huvudkontor ligger i Umeå.

– Frost & Sullivan uppmärksammar att många har arbetat över tjugo år på Konftel. Det innebär inte bara att vi kan vår bransch, det märks också i produkterna samt genom att vi gärna delar med oss av all vår kunskap om distansmöten, menar analysbolaget. Ett faktum som gör mig både ödmjuk och stolt, fortsätter Peter Renkel.

– De påpekar också att även om Konftel är ett teknik- och ingenjörsdrivet företag har vi lyckats hålla fullt fokus på slutanvändaren. Frost & Sullivan tycker att Konftel 800 står ut med sin design, något som också belönades 2019 med en Red Dot Award i kategorin Product Design.

Analysbolaget menar att det syns att Konftel lägger större vikt vid designen än konkurrenterna. Det gäller även användargränssnittet, som är smart och diskret utformat samtidigt som det är så intuitivt och enkelt att alla kan hantera telefonen utan att läsa några instruktioner. Men analysbolaget lägger i sin utvärdering också stor vikt vid ljudet, som ju är helt avgörande för ett bra distansmöte.

– Att ett initierat amerikanskt analysbolag anser att vi har den bästa produkten på den här väldigt konkurrensutsatta marknaden gör en ödmjuk. Det är en riktigt fin kvalitetsstämpel som vi tar med oss när vi senare i år lanserar flera nya produkter. Den här utmärkelsen och det faktum att vi i år fått en Climate Neutral-certifiering är två riktigt starka ljuspunkter under den här underliga våren, avslutar Peter Renkel.