Ny vd till Vitec

Lars Stenlund, till vänster, slutar som vd på Vitec och efterträds av Olle Backman.

Programvarubolaget Vitec, ett av Umeås större IT-bolag, får ny vd när Olle Backman efterträder Lars Stenlund.

Styrelsen i Vitec Software Group har utsett Olle Backman till ny vd och koncernchef. Olle Backman har varit finansansvarig i Vitec sedan juni 2019 och efterträder nu Lars Stenlund som efter 36 år på posten nu kliver av.

– Sedan Lars var med och grundade Vitec har bolaget gått från en liten universitetsavknoppning i Umeå till ett av Nordens främsta programvarubolag med närmare 1 000 medarbetare, verksamma i 4 länder på 30 orter, säger styrelsens nuvarande ordförande Crister Stjernfelt, i ett pressmeddelande.

– Jag känner mig trygg i att lämna över vd-rollen till Olle som är en erfaren och omvittnat duktig ledare, väl grundad i våra värderingar och vår företagskultur. Jag ser fram emot att från en ny position fortsätta att bidra till Vitecs fortsatta utveckling, säger Lars Stenlund.

– Jag känner mig både hedrad och ödmjuk inför uppgiften att ta över efter Lars, som jag har haft förmånen att arbeta nära. Jag ser fram emot att, tillsammans med alla duktiga medarbetare, driva Vitec framåt med det långsiktiga perspektiv som alltid gått som en röd tråd genom hela bolaget, säger Olle Backman.