Alvargalan och Bizbuz i Skellefteå satsar digitalt

Britt-Marie Lundmark (mitten) stod för 2016 års bästa affärsidé och blev därmed vinnare av Vinn ett aktiebolag. Under Alvargalan tog hon emot priset av Skellefteå kommuns näringslivschef Bengt Ivansson.

Data Ductus, Once Upon och Nuiteq är alla tre företag med grund i digital teknik. Nu finns de med bland de nominerade till näringslivets stora träff Alvargalan i Skellefteå.

Alvargalan är Skellefteås årligen återkommande näringslivsgala. Den arrangeras sedan 2010 av Alvargalans vänner som består av en bred representation av regionens näringslivsorganisationer. Årets Alvargalan blir en gala online den 26 mars 2021 som kan följas bland annat via Alvargalan på Facebook.

Flera av de nominerade företagen till Alvargalan har sin bas i digital teknik.

Data Ductus har nominerats som Årets företag. Företaget har i många år legat i framkanten inom IT-branschen och är världsledande inom systemintegration av avancerade nätoptimeringslösningar och övervakningssystem och tjänster för kritiska samhällsfunktioner. Verksamheten finns, förutom i Sverige, även ibland annat USA, Japan och Singapore.

Once Upon har nominerats både som Årets tillväxtraket och som Årets varumärke för sin digitala tjänst som gör det möjligt att skapa fotoalbum direkt i mobilen. Once Upon finns numera i 87 länder.

Även Nuiteq har nominerats i två kategorier, både som Årets tillväxtraket och som Årets tjänsteföretag. Deras programvara finns i fler än 70 länder och på fler än 30 olika språk. Nuiteq har varit finalist i EY Entrepreneur of the Year och växer starkt, med en fördubblad omsättning de senaste två åren och god lönsamhet.

Se sändningen

I år kommer galan att genomföras helt digitalt, sändningen går att följa live den 26 mars kl 18.00 – 20.00 på norran.se samt på facebooksidan @alvargalan.

Bizbuz med stort näringslivsprogram

Samma dag som Alvargalan, lite tidigare på dagen, arrangeras Skellefteås näringslivsdag Bizbuz. Det är ett forum för alla som vill inspireras, vidga sina vyer och lära sig mer om näringslivsfrågor i regionen. Den 26 mars 2021 ligger fokus på utveckling.