Ny forsknings och utbildningschef i Region Västerbotten

Göran Larsson, Region Västerbotten

Göran Larsson har utsetts till forsknings och utbildningschef (FoU) i Region Västerbotten. Han tillträder tjänsten senast den 1 februari 2021.

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen. Göran är en mycket kompetent person med gedigen erfarenhet inom forsknings-, utbildnings- och innovationsverksamhet och har därför utmärkta förutsättningar att driva och utveckla dessa områden. Han har därtill ett stort kontaktnät både nationellt och internationellt vilket kommer att komma regionen till godo på många olika vis, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Brita Winsa.

Göran Larsson arbetar sedan 2012 som FoU-direktör i Region Jämtland-Härjedalen och i Region Västerbotten tillträder han en nyinrättad tjänst som FoU-chef.

I uppdraget ska han leda arbetet vid FoU-staben som ansvarar för regionens engagemang i forsknings- och utbildningsfrågor. Staben driver också rent praktiskt och konkret viss verksamhet relaterad till forskning och utbildning och innovation. Tillsammans med FoU-direktören ska FoU-chefen arbeta med den strategiska utvecklingen av hela området. Sedan tidigare är det klart att ny FoU-direktör i Region Västerbotten är Beatrice Melin, professor vid Cancercentrum i Umeå. Hon tillträder sin tjänst den 1 januari 2021.