Mowida utökar ägargruppen med norrländska muskler

Marcus Bodin, Walter & Johanna AB, Anders Andersson, privat finansiär, grundaren Meiju Vartiainen, Lena Fridlund-Forsgren, Partnerinvest, Karin Bodin, Walter & Johanna AB, samt Rickard Nyberg, privat finansiär. Maria Hedblom, Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse, saknas på bilden.

Umeåföretaget Mowida är nära en lansering av sin plattform för små och medelstora fastighetsägare. För att stärka lanseringen investerar nu Walter & Johanna AB med Karin Bodin, vd Polarbrödsgruppen, och Marcus Bodin.

Mowida, som på Umeågalan 2019 utsågs till Årets Unga företagare, utökar ägargruppen med starka lokala muskler och välkomnar in Walter & Johanna AB med Karin och Marcus Bodin i spetsen. Med gemensamma värderingar och med den entreprenöriella drivkraften att utveckla regionen blev matchningen mellan investerare och startup enkel.

– Jag är stolt över att utöka ägargruppen med just Karin och Marcus tack vare deras värdegrund och vilja att se både Mowida och regionen att utvecklas. De har varit ett stort stöd och en källa till inspiration i mitt arbete och jag är glad över att båda officiellt är en del av Mowida. Våra finansiärer är alla viktiga möjliggörare under vår resa, säger Meiju Vartiainen, vd Mowida.

Marcus Bodin och Karin Bodin, den senare till vardags vd på Polarbrödsgruppen, är nu en del av den starkt värdegrundsdrivna ägargruppen som sedan tidigare bestod av grundaren Meiju Vartiainen och finansiärerna Partnerinvest, Sparbanksstiftelsen Norrlands Riskkapitalstiftelse samt de privata finansiärerna Anders Andersson och Rickard Nyberg.

De nya ägarna visar på en stark tilltro till bolagets framtida utveckling och sociala påverkan.

– Vi tror starkt på Mowida som är ett dynamiskt företag med en smart produkt som kommer spara mycket tid och pengar för fastighetsägare framöver, säger Marcus Bodin.

– I en smartare och mer hållbar framtid gäller det att ha bättre koll på sin information. Mowida ger fastighetsägare möjlighet att få bättre koll. Dessutom är Mowidas värdegrund starkt driven av sociala hänsyn vilket känns härligt att få vara en del av, säger Karin Bodin.

Hos inkubatorn Uminova Innovation har affärsutvecklaren Fredrik Nyström länge jobbat med Meiju Vartiainen och teamet.

– De har under flera år målmedvetet arbetat med att ta fram ett modernt IT-system för fastighetsägare och det känns fantastiskt roligt de nu lyckats säkra finansiering för nästa utvecklingssteg, säger han.

Mowida skapar en digital plattform för administration och uthyrning och samlar helheten av den funktionalitet som små och medelstora fastighetsägare har behov av. Bolaget närmar sig lansering och fortsätter genom ett kundfokuserat arbetssätt utveckla plattformen med målet att hjälpa fastighetsägare förenkla deras vardag samt arbeta för att digitalisera branschen.