Rekord för fotbollsapp utvecklad av Umeåföretag

Fotbollsmatch

Min Fotboll är just nu Sveriges populäraste app. Milstolpen 200 000 användare har passerats och appen toppar listan som Sveriges populäraste och mest nedladdade gratisapp alla kategorier.

Under helgen liverapporterades det från mer än 2700 barn- och ungdomsmatcher över hela landet och 1 100 matcher sändes live, vilket lockade hela 71 000 tittare.

Appen Min Fotboll är utvecklad av Umeåföretaget Sportswik och lanserades 2019 av Svenska Fotbollförbundet för bredd-, barn-, och ungdomsfotboll.

– Superroligt att se vad Sportswik-appen och medieplattformen kan göra för att få mer bevakning och engagemang, skriver Martin Wiklund, vd för Sportswik, i ett inlägg på Linkedin.

Utöver livesändningarna använder tusentals lag runt om i Sverige appen för att skapa snygga lineups, fota, filma, och i de äldre åldersklasserna liverapportera mål och matchhändelser. Alla som inte är på plats kan följa och dela spänningen och upplevelsen, kommentera och heja fram sina lag.

Min fotboll är appen som slår rekord. Utvecklad av Umeåföretaget Sportswik och lanserad av Svenska Fotbollförbundet 2019.

– Tack vare appen kan vi möjliggöra för alla att följa sina lag på ett säkert sätt i rådande tid. Vi har jobbat hårt med att utveckla och skapa de nödvändiga och önskade funktioner som behövs för att kunna följa en match inom svensk bredd-, barn- och ungdomsfotboll på ett både roligt och proffsigt sätt. När vi nu ser användandet växa kraftigt vecka för vecka vill jag påstå att vi har tagit ett bra första stort steg, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i ett uttalande på Svenska Fotbollförbundets webb.