Lanseringen av Digital Impact North EDIH

Den 19 september lanserades Digital Impact North som en europeisk digital innovationshub (EDIH). Digital Impact North ska stötta små och medelstora företag och kommuner i sin digitala och gröna omställning. Vårt team av experter, forskare och innovatörer är engagerade i att forma en bättre framtid för oss alla. Vi är redo att utforska nya horisonter, skapa banbrytande teknik och driva förändring i riktning mot en mer hållbar, intelligent och hälsosam värld.

– Samarbete mellan akademi och industri är avgörande för innovation. Vi är glada över att kunna bidra med vår kunskap och forskning för att driva framsteg genom Digital Impact North, säger Lennart Edblom, Umeå Universitet.

I evenemanget fick vi lyssna till Ewa Thylén från Tillväxtverket som berättade om det nationella och internationella läget inom EDIH-området och påpekade att det var en mycket viktig strategisk satsning för Sverige. Därefter fick vi en sammanfattning från Magnus Burvall, som är en av medförfattarna till den senaste TVV-rapporten om små företag och digitala ekosystem som bygger på 21 fallstudier. Här fick vi inblick i betydelsen av tillgång till digitala plattformar för att småföretag ska kunna växa och utvecklas. Länk till rapporten.

Seminariet avslutades med att DIN-partnerskapet presenterade sina projektkontor och de tjänster som den digitala innovationshubben kommer att leverera. I detta pass fick vi lyssna till Conny Björnhall RISE, Anneli Ågren SLU, Ulf Hedestig Umeå Universitet och Per Hallberg Region Västerbotten. Dessutom fick vi också en kort presentation av Karl-Erik Johannson från Uminova som berättade om relationen mellan Enterprise Europe Network (EEN) och EDIH. 

Digital Impact North vill rikta ett stort tack till alla som deltog vid lanseringen.

Representanter från DIN's projektkontor
Representanter från TVV och DIN's projektkontor
Representanter från projektkontoren och Tillväxtverket