Konftel når ut i Central- och Sydamerika

konftel hårdvara

Umeåbaserade Konftel skriver avtal i Central- och Sydamerika med den ledande globala teknikdistributören Westcon-Comstor Latin America, en division inom SYNNEX Corporation.

Med över 30 års erfarenhet som distributör hjälper de Konftel att nå ut till ännu fler kunder i Central- och Sydamerika.

– Vi är entusiastiska över vår nya partner som kommer att nå nya länder i en spännande region med mycket stor potential. Westcon-Comstor tillför stort värde genom att erbjuda teknisk support och utbildning, förutom att marknadsföra oss till alla sina partners, säger Konftels Channel Manager Holli Hulett.

Westcon-Comstor kommer att distribuera Konftels produkter och lösningar i Peru, Bolivia, Chile, Paraguay, Uruguay, Venezuela, Argentina, Brasilien, Ecuador, Colombia, Panama, Mexiko och Costa Rica.

– Vi ser fram mot att lansera Konftels lösningar i Central- och Sydamerika. Vi ser en stor efterfrågan på både konferenstelefoner och videolösningar i regionen. I stora länder som Brasilien, Mexiko, Colombia och Chile fanns redan före pandemins utbrott ett starkt ökat intresse för samarbetslösningar för att minska koldioxidavtrycket och spara pengar genom att ersätta onödiga affärsresor, säger Otavio Lazarini, Sr Vice President, Westcon-Comstor Latin America.

Noll koldioxidavtryck

Något som gör Konftels lösningar ännu mer attraktiva är att företaget nyligen erhöll Climate Neutral-certifiering. Det innebär att de kunder som väljer Konftels produkter startar från noll när de ersätter affärsresor med onlinemöten. Climate Neutral Certified är en ny och vedertagen standard som instiftats av den icke vinstdrivande organisationen Climate Neutral.

– Vi menar att Westcon-Comstor Americas matchar oss perfekt och vi ser fram mot att tillsammans ta ett större steg in i regionen, säger Konftels Channel Manager Holli Hulett.