Frukostföreläsning om AI med Almi, RISE och House Be

Frukost på AI-föreläsning med Almi, RISE och House Be
Mingel på AI-föreläsning med Almi, RISE och House Be

Idag kickstartade Almi Nord sin AI-spaning tillsammans med House Be och RISE. Eventet hade en inriktning mot små till medelstora företag och såg en god uppslutning med cirka 60 deltagare till det kostnadsfria eventet som hölls i House Be’s fina lokal i Umeå. Morgonen började med frukostbuffé och mingel, följt av en föreläsning av Peter Nordström som är forskare i datanalys, mättekniker och maskininlärning på RISE.

Föreläsningens innehåll

Under föreläsningen gav Peter konkreta exempel på hur AI-tjänster kan användas och anpassas för en mängd olika företagsbehov. Peter underströk möjligheten för skalbar implementering av AI teknologi, att det både finns enkla och komplicerade appliceringsmöjligheter. Exempelvis gavs råd kring hur färdiga AI lösningar snabbt kan anpassas till företags egna syften med specifika hänvisningar till olika tjänster. 

Workshopserie och utvecklingsmöjligheter

Almi kommer i samarbete med RISE hålla i ett program bestående av tre workshops i syfte av att hjälpa företags digitalisering. Att delta i workshopserien kostar 3 000kr. Tanken bakom workshopserien är att den ska leda till och förbereda för vidareutbildning genom RISE och deras tjänster, som är helt kostnadsfria. Kontakta RISE och Almi för mer information!