Nätverket E-sport vill skapa gemenskap för ungdomar i Gällivare

Styrelsen för Nätverket E-sport

Nätverket E-sport är en nystartad förening som organiserar e-sport i Gällivare. Med Sága Öderyd som ordförande strävar föreningen att bygga upp en mötesplats för unga personer som är intresserade av e-sport. Satsningen riktar sig till ungdomar i åldrarna 13-25 år.

Gällivares första E-sportcenter

Under det kommande året kommer Nätverket E-sport etablera ett e-sportcenter, vilket blir det första i Gällivare. Med detta center planerar de att erbjuda en plats där unga spelare kan träffas, spela och delta i aktiviteter och tävlingar. Sága Öderyd betonar vikten av att ungdomar ska få komma ut och träffa andra människor inom e-sporten. Detta center kommer bli en plattform för e-sportaktiviteter i Gällivare och Norrbotten där ungdomar kan mötas, nätverka och bilda en gemenskap.

Tjejer inom e-sporten

En av Nätverkets främsta målsättningar är att få fler tjejer involverade i e-sport. Ordförande Sága Öderyd berättar att hon vill skapa en trygg och inkluderande miljö för att fler tjejer ska engagera sig och känna sig välkomna inom e-sporten. För att uppnå detta planerar de bland annat att arrangera event särskilt riktade till tjejer.

Vill du gå med i Nätverket E-sport?

Läs mer om Nätverket E-sport på deras instagram: @netverket