AI Umeå av Uminova Innovation

Mingel på AI Umeå
Johan Lidström föreläser på AI Umeå

Igår höll Uminova innovation en av sina AI-meetups som arrangeras tillsammans med SynGen. Det återkommande evenemanget är öppet för alla AI-entusiaster men har en särskild inriktning mot startups och små till medelstora företag. Under eventet erbjöds mingel, tilltugg och kaffe i Uminovas trevliga lokaler. 

Användning av generativ AI 

Under kvällsevenemanget presenterade Johan Lidström från Hasso Lab AB med sig av sina erfarenhet av entreprenörskap och användning av generativ AI i sitt företag. Johan har utvecklat ett verktyg avsett att hjälpa företag att kartlägga sin affärsmodell och företagsprocess och har visat sig vara särskilt användbart under företags startup fas. För tillfället pilot testas tjänsten och Johan ser fram emot att utvidga tjänsten och dess användarbas. 

Nätverkande på AI Umeå

Uminovas AI-meetups är en möjlighet att träffa andra med liknande intressen inom AI, knyta kontakter, få råd om tekniska möjligheter och uppdatera sig om den nuvarande AI-situationen. Evenemangen ger möjlighet för att presentera sina idéer för öppen publik eller delta i öppna/privata diskussioner. Gårdagens diskussioner kretsade kring informationshantering, träningsdata och etiska aspekter.  

Om Uminova Innovation

Förutom att hålla i AI-meetups har Uminova Innovation ett startupprogram och många andra intressanta projekt. I framtiden planeras AI-meetups att hållas varannan månad  i Umeå. Besök Uminova Innovations hemsida för mer information.