Zordix växer och anställer fler

Matti Larsson, vd Zordix.

Spelbolaget Zordix växer och anställer fler, samtidigt som aktien stiger rekordartat på börsen.

– Vi expanderar i Umeå och söker fyra nya managers till huvudkontoret, berättar Matti Larsson, vd för spelföretaget Zordix.

De nya som ska anställas behövs inom marknad, affärsutveckling, försäljning, produktion och företaget söker även en ansvarig för att hålla samman och serva alla spelare inom det community som följer företagets olika spel.

Zordix har sedan några år tagit klivet mot att bli en koncern med flera dotterbolag. Under 2020 förvärvades spelbolaget Invictus Games från Ungern, och 2019 Dimfrost Studio från Norrköping. Det är en affärsmodell som Matti Larsson vill att Zordix ska fortsätta med, även om han inte kan berätta något just nu om eventuella planer på framtida uppköp av företag.

– Vi är 65 i koncernen, men räknar med 75 under 2021 bara med generisk tillväxt, säger han.

Han tillägger att folk ”trodde han var tokig” då han för mer än tolv år sedan hävdade att det i Umeå skulle kunna finnas 50 – 60 utvecklare totalt i Umeå. Det var siffror många var skeptiska till, ingen kunde då se att branschen skulle växa så starkt i såväl Umeå, norra Sverige som resten av landet, inte ens han själv. Men nu har alltså enbart Zordix det antal medarbetare som för ett årtionde sedan såg som fantasisiffror. Branschen har sannerligen vuxit kraftigt, är hans slutsats.

Utökar lokalerna

Fler anställda innebär också ett ökat tryck på lokalerna i Umeå. I huset på industriområdet Västerslätt finns lyckat nog möjligheter att växa och bygga ut.

– Vi utökar i juni med 160 kvadratmeter på samma adress där vi idag har 340 kvadratmeter.

Kraftig tillväxt på börsen

Med den kraftiga tillväxten har allt fler fått upp ögon för Zordix. Det märks inte minst på börsen, där Zordix introducerades hösten 2018. Från en inledande handel på fyra, fem kronor per aktie har den stigit kraftigt till dagens kurs (1 feb, 2021) på över 28 kronor. Inte minst senaste halvåret har kursen stigit rekordsnabbt.