Flat Tail studio från Skellefteå i global satsning

Bild från Global Top Round 2020

Skellefteåföretaget Flat Tail studio är ett av tio spelföretag som får internationellt stöd av acceleratorn Global Top Round.

Global Top Round har valt ut 10 spelstudios från hela världen att arbeta med de närmaste åren. Varje studio stöds med publicering, affärsstrategi och investeringar.

Global Top Round är en accelerator som stödjer startups inom spel från hela världen. De har nyligen tillkännagett sina ”Top 10 Picks of 2020” och en av de utvalda studiorna är Flat Tail studio från Skellefteå.

– Vi hade det oerhört tufft att välja de 10 bästa studiorna i år. Vi hade spelstudios från hela världen som deltog i uttagningen och kämpade för nå topp tio. Tyvärr kunde vi inte välja alla, så samtidigt som vi är ledsna över att vi var tvungna att tacka nej till några studios, är vi glada att kunna presentera årets topp 10! säger Global Top Round i ett pressmeddelande.

– I år har vi sett stort intresse från studios över hela världen, från länder som vi inte har lagt märke till innan de ansökte om att gå med i vårt program. Det här året var det mest konkurrenskraftiga någonsin. Vi ser verkligen fram emot att arbeta med de utvalda studiorna och ser fram emot ett långsiktigt samarbete, säger Pontus Mähler, chef för affärsutveckling på Global Top Round.

– 2020 var ett otroligt år för spelindustrin, trots covid-19, och detta har återspeglats i årets ansökningar. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med alla begåvade team, säger Rick Nahm, grundare och COO på Global Top Round.

Om Flattail Studio

Flat Tail Studio är en indiestudio som leds av den berömda Youtubern “BikiniBodhi” och ligger i Skellefteå. Det grundades 2018 och deras första titel Last Farewell är ett Survival Co-op-spel där du arbetar tillsammans med andra för att hålla dig vid liv så länge som möjligt.

Om Global Top Round

Global Top Round är en global accelerator för nystartade spelbolag vars uppdrag är att stödja små studios från hela världen med utveckling, publicering och finansiering. Sedan 2015 har GTR stött över 50 spelstudios över hela världen via deras GTR Accelerator-program, där 10 nya spel läggs till varje år.

GTR arbetar med globala partners för Publishing (bland annat NetEase, Gameforge, Gamigo, Deep Silver) och Investors (NCsoft, Neowiz, Line Games, Colopl Next bland andra).