En av världens mäktigaste techkvinnor till Umeå Tech Arena

Helena Samsioe, vd och grundare av GLOBHE, är en av talarna på Umeå Tech Arena den 2 juni.

Helena Samsioe utsågs 2018 till en av techvärldens mäktigaste kvinnor av Forbes och har även kallats drottningen av drönare av BBC. Den 2 juni talar hon på Umeå Tech Arena.

Uminova Innovations mötesplats för alla som älskar nya innovationer och teknik, Umeå Tech Arena, djupdyker i drönare den 2 juni. Som en av talarna återfinns Helena Samsioe, vd och grundare av GLOBHE. Hon utsågs till en av världens mäktigaste techkvinnor 2018 av Forbes men är också namngiven som “Top Woman to Watch in the Drone Industry”.

Helena kommer under Umeå Tech Arena prata om hur hennes företag GLOBHE arbetar med att lösa livsviktiga problem med hjälp av drönare över hela världen. Bland annat levererar drönare anslutna till GLOBHE sjukvårdsmaterial och mediciner i otillgängliga områden.

– Det som är unikt med Helena och GLOBHE är hur de använder sig av ny teknik som artificiell intelligens för att ta användningen av drönare till en helt ny nivå. Bland annat arbetar de med FN för att hjälpa dem att förbereda sig för framtida katastrofer med hjälp av AI. Många pratar om hur man använder teknik för att göra gott. Men GLOBHE gör det faktiskt på riktigt, säger Linus Stark, marknadsförare på Uminova Innovation.

Umeå Tech Arena arrangeras den 2 juni och kommer vara en helt digital upplevelse. Läs mer och anmäl dig här.