Cos Systems får ny vd

Cos Systems

Mikael Philipsson tillträder som ny vd för Umeåföretaget COS Systems. Han efterträder Peter Lidström som blir kvar i bolaget som COO/CFO.

– Jag ser mycket fram emot rollen som vd för COS Systems Group. Tillsammans med teamet kommer jag att prioritera att företaget ska fortsätta stå i spetsen för automatisering av fibernät, säger Mikael Philipsson.

– Med över tio års historia på marknaden är vi nu redo att bli den ledande globala leverantören av programvara för företagsautomation för fiberinfrastrukturindustrin. Vårt yttersta mål, inte minst i tider som dessa, är att stödja en stabil infrastruktur och demokratisering av bredband i global skala, fortsätter han.

Mikael Philipsson har tidigare varit vd för IP-Only och Chief Experience Officer (CXO) på Open Systems med ett globalt ansvar för kunddriften.

Peter Lidström blir kvar inom företaget, men nu i rollen som COO och CFO. COS Systems ägs sedan 2020 av den svenska riskkapitalfonden Pivot.

COS Systems grundades 2011 och har idag en stark och etablerad kundbas på den svenska marknaden för öppna stadsnät. Bolaget expanderar samtidigt med nya kunder på flera kontinenter, inte minst i Nordamerika där bredbandsnätet i många avseenden är eftersatt och där fiberutbyggnaden nu ökar.