Anställer fler trots coronapademi

Sogeti i Umeå jobbar som så många andra företag på distans också denna höst. Men trots det anställer de fler, berättar Anna-Karin Hammar, rekryteringsansvarig.

Coronapandemin fortsätter hålla Sverige i sitt grepp. Men trots restriktioner anställer Sogeti i Umeå fler, berättar rekryteringsansvarig Anna-Karin Hammar.

– Vi ser att många av våra kunder inte har påverkats så mycket av coronapandemin, så vi behöver möta upp deras behov, säger Anna-Karin Hammar, ansvarig för rekrytering hos Sogeti i Umeå.

– Vi får nya förfrågningar av våra kunder, de ser att de måste gå vidare med digitalisering, till exempel med Office, Teams och 365-sidan, berättar Anna-Karin Hammar.

Så trots att coronapandemin inneburit ett lite mer avvaktande samhälle, med många företag som fått permittera personal, har Sogeti fortsatt hålla ställningarna och till och med anställt fler. Behovet är störst främst vad gäller seniora erfarna personer på utvecklingssidan och som projektledare.

– Vi signade upp en ny medarbetare just före semestern, och en till nu senast i fredags, fortsätter Anna-Karin Hammar.

Vilket i sig är en utmaning, eftersom det då handlar om att hitta innovativa lösningar för att få den som är ny att känna sig som en del av arbetsplatsen när det inte finns lika naturliga möten vid kaffeautomaten och mellan kontorsborden.

Jobbar på distans

Som arbetsplats har Sogeti i Umeå, precis som många andra företag och organisationer, jobbat på distans sedan i våras.

– Visst är det så att vi saknar varandra som kollegor och det är viktigt att kunna hålla närhet även om det är på distans, säger Anna-Karin Hammar.

Då är det viktigt med rutiner för att få struktur på arbetet, inte minst inför hösten när mörkret kommer närmare.

– Vi är noga med samtal via Teams, att använda videokamera och jag ser till att boka upp de medarbetare som jag har i mitt team för regelbundna möten. Man måste ruta in kontakter lite så att inte dagarna bara rinner iväg utan att man får mötas, säger Anna-Karin Hammar.

Att dessutom träffas för luncher och annat utomhus på coronasäkert vis blir också viktigt, betonar hon.

– Våren var mer att känna sig för. Men nu när vi vet att hösten också blir på distans måste vi vara noga med hur vi håller kontakt.