Konftel i nytt avtal för videokonferenser

Magnus Ohlin, VD IsiCom, och Jörgen Rönnqvist, Area Sales Manager Nordics and Baltics på Konftel, gläder sig över nytt samarbete kring videokonferenser.

Växande efterfråga på lösningar för videokonferenser. Konftel från Umeå skriver nytt partneravtal med distributören IsiCom.

Sverigebaserade Konftel, en global marknadsledare inom produkter för effektiva distansmöten, har sett en snabbt växande efterfrågan för företagets lösningar för videokonferenser. För att kunna möta tillväxten förstärker företaget sin närvaro på hemmamarknaden Sverige och i Danmark genom att ingå ett nytt partneravtal med distributören IsiCom.

– IsiCom är en väldigt ambitiös och aktiv distributör som vi verkligen ser fram emot att välkomna in i vår partnerfamilj, säger Jörgen Rönnqvist, Area Sales Manager Nordics and Baltics på Konftel. IsiCom har tydliga ambitioner att växa inom både voice och video, vilket är helt i linje med vår utveckling.

Under hösten kommer Konftel bland annat att lansera Konftel CC200 – ett helt videosystem i en kompakt collaboration-kamera. Företaget kommer även med en helt nyutvecklad högtalartelefon, som direkt är optimerad för att ta plats i prisvärda videopaket tillsammans med konferenskamera och Konftel OCC Hub. Det är tillskott till Konftels breda portfölj av designbelönade och marknadsledande produkter.

– Vår vision handlar om att skapa det självklara nordiska huset för alla som vill sälja eller arbeta med headsets, voice och video, säger Magnus Ohlin, VD IsiCom. Det nära samarbetet med Konftel kommer att bidra till att vi får en otroligt komplett produktportfölj, men också en stark samarbetspartner som delar vår syn på marknaden och vår vision för framtiden.

Climate Neutral Certified

Konftel blev under våren certifierade som Climate Neutral, vilket innebär att de som väljer Konftels konferensprodukter startar med noll i koldioxidavtryck när de ersätter en affärsresa med ett online-möte. En pusselbit för alla företag som bryr sig om det egna företagets klimatavtryck och som ytterligare har förstärkt intresset för Konftels lösningar.

– Konftel är först i branschen som Climate Neutral Certified, vilket förstås tillför ytterligare en dimension till deras varumärke och som vi vet kommer att få genomslag i Norden, där många företag ligger långt fram med hållbarhetsarbetet, säger Magnus Ohlin, VD på IsiCom. Vi är väldigt glada över att just nu få starta den här spännande resan med Konftel som en central samarbetspartner för oss.

Samarbetet inleds 1 september och omfattar distribution i Sverige och Danmark.