Zordix växer med över 1000 procent

Zordix firar sina många segrar. Foto: Mikael Hansson.

Umeåbaserade Zordix är ett av Sveriges snabbast växande teknikföretag 2020 med över 1000 procents tillväxt de senaste fyra åren, enligt en ny undersökning.

Att Umeåföretaget Zordix gjort stora framsteg de senaste åren har synts i nyheter om såväl bolagets börsintroduktion som dess uppköp av andra bolag. Företaget utvecklar spel för allt från mobiler till datorer och har släppt ett flertal nya spel på den internationella marknaden under senare tid.

Nu klättrar Zordix även in på Deloittes Sweden Technology Fast 50 som ett av de snabbast växande privata och publika teknikföretagen i Sverige. Rankingen baseras på ökningen av nettoomsättning över de senaste fyra åren och inkluderar såväl publika som privata bolag verksamma inom teknologisektorn. Zordix tar sig in på plats nummer 16 på listan med en tillväxt på hela 1 099 procent under de senaste fyra åren.

– Att synas på topplistan över Sveriges snabbast växande teknikföretag är en ärorik milstolpe värd att fira, speciellt som Sverige är ett ledande land inom Tech-tillväxt. Nu börjar vårt bolag synas på allvar och detta blir bra som startskott för fler och betydligt större affärer där vi bland annat är i full fart med nya förvärv, säger Matti Larsson, vd och grundare av Zordix.

Deloittes Sweden Technology Fast 50

I Sverige har rankningen genomförts sedan 2003. Listan inkluderar såväl publika som privata bolag och omfattar all typ av teknik – från internet och datautrustning till Life Sciences. Rankningen baseras på företagens genomsnittliga intäktsökning under en fyraårsperiod. Dock mäts inte företagens nuvarande finansiella situation eller lönsamhet.

Alla svenska Fast 50-företag nomineras automatiskt till EMEA Fast 500, motsvarande rankning för de 500 snabbast växande teknologiföretagen i EMEA.