Zordix köper franskt spelbolag för 150 miljoner

Matti Larsson, vd Zordix

Umeåföretaget Zordix fortsätter växa internationellt, förvärvar franska spelförläggaren och speldistributören Just For Games för närmare 150 miljoner kronor.

Förvärvet av Just For Games innebär att Zordix fortsätter sin strategi att expandera globalt. Enligt ett pressmeddelande från bolaget kan fler förvärv vara aktuella, både inom publicering och inom spelutveckling.

Just For Games är en ledande fransk speldistributör och utgivare av spel till PC och konsol.

Just For Games har en av de största spelkatalogerna av Nintendo Switch-spel i Frankrike och är den tredje största aktören inom Switch speldistribution. Utöver distribution innehar bolaget en förlagsverksamhet som vuxit snabbt sedan starten för två år sedan, och utgör idag cirka en tiondel av omsättningen. Just For Games består av tolv anställda med bas i Paris.

– Jag är glad och stolt att idag få välkomna hela teamet i Just For Games till Zordix-familjen. Just For Games är ett imponerande entreprenörsdrivet bolag med en topp tre marknadsledande position inom distribution i Frankrike och en nystartad snabbt växande förlagsverksamhet. Bolagets förmåga att växa med 30 procent årligen är i världsklass. Genom Just For Games har vi tagit ett viktigt steg i att utöka Zordix förmåga att leverera spel i hela värdekedjan från idé till marknad. Detta förvärv är av betydande storlek och skapar ett stabilt fundament för fortsatt expansion där 2021 kommer vara ett mycket aktivt år, säger Matti Larsson, grundare och vd för Zordix.

Köpeskillingen består av en kontant del om 9,25 MEUR och en aktiedel i form av nyemitterade aktier av serie B i Zordix till ett värde om cirka 4,75 MEUR. Den kontanta delen av köpeskillingen ska finansieras genom en riktad nyemission som styrelsen avser besluta om villkorat av en extra bolagsstämmas efterföljande godkännande.