Zordix internationella resa har startat

Matti Larsson, vd Zordix

Efter den lyckade företrädesemissionen under 2020 har den riktigt stora resan för Umeå-baserade Zordix nu börjat. Från ett tjugotal anställda för drygt ett år sedan är spelutvecklingsföretaget nu uppe i över 65 medarbetare.

Målet är att kontrollera hela värdekedjan – från egna varumärken till lansering av nya produkter. Nu utvecklas nya produkter i Zordix tre studios vilket kortsiktigt har inneburit ett lägre kassaflöde och minskad omsättning, visar den senaste kvartalsrapporten.

– Detta är enligt plan. Våra utvecklingsprojekt i våra studios Zordix Racing, Dimfrost Studio och Invictus Games har utöver vår egen basfinansiering god potential att växa ytterligare i samarbete med nya externa partners, säger Matti Larsson, VD på Zordix.

Nya lanseringar

Zordix Publishings nya högkvalitativa spel Kapten Sabeltand och Ponpu släpps just nu ut på marknaden. Kapten Sabeltand och den magiska diamanten tilldelades Epic MegaGrants innan lanseringen vilket visar att spelet har hög potential. Nästa år blickar Zordix fram emot nya lanseringar varav nästa spel i serien Flåklypa Grand Prix är ett.

– Zordix Publishing utökar nu distributionsnätverket i form av nya partnerskap. Här finns även utrymme att verifiera ny teknologi och affärsmodeller inför framtida spelsläpp, till exempel vårt partnerskap med e-sportbolaget G-Loot.

Ökad kompetens

Den förvärvsdrivna tillväxten beräknas accelerera under de kommande månaderna. Som ett led i detta utökas nu ledningsgruppen med ytterligare nyckelkompetens genom rekryteringen av erfarna strategen Peter Daboczi, som tillträder som CFO i början av januari 2021. Han kommer närmast från rollen som CFO för Universal Avenue.

– Siktet är inställt på att växa både genom förvärv och organiskt. Vi ser ett stort intresse från andra framgångsrika entreprenörer inom gamingindustrin som vill vara med och bygga en familj av bolag där vi växer tillsammans till någonting riktigt stort, avslutar Matti Larsson.

Om Zordix

Zordix är en multinationell spelutvecklare och förläggare med huvudkontor i Umeå. Under en 25-årsperiod har företaget medverkat till över 60 lanserade spel på en världsmarknad. Zordix tre studios utvecklar spel under egna varumärken och ett eget förlag, Zordix Publishing, förlägger egna spel såväl som spel utvecklade av externa studior och lanserar dem globalt.
Läs senaste kvartalsrapporten här.