Umeåstudent utsedd till Female Digital Engineer 2020

Julia Larsson, Umeå universitet, har utsetts till Female Digital Engineer 2020.

Julia Larsson som studerar Industriell Ekonomi vid Umeå universitet har utsetts till Female Digital Engineer 2020.

– Vilken fantastisk resa Female Digital Engineering varit! Att utmanas av partnerföretagens case och deltagarnas olika synsätt och kunskaper har både varit inspirerande och lärorikt. Jag ser framemot att vara med och driva morgondagens digitalisering av näringslivet, säger Julia Larsson.

Female Digital Engineer är ett program som riktar sig till kvinnliga civilingenjörsstudenter som är intresserade av digitalisering.

Syftet med programmet är att skapa en plattform för kvinnliga ingenjörsstudenter och innovativa bolag att träffas, synliggöra kvinnliga ingenjörer som förebilder inom digitalisering samt att uppmuntra kvinnliga studenter inför framtida roller där de kan driva och forma den digitala utvecklingen.

Fyrtio deltagare har varit med i programmet Female Digital Engineer. Deltagarna får genom programmet chans till personlig utveckling, nätverk av likasinnade kvinnliga ingenjörer, samt en nära kontakt med företagen. Programmet fungerar även som en urvalsprocess för att utse årets Female Digital Engineer, som får ett egendesignat traineeprogram på tre av partnerföretagen. Årets partnerföretag är: ASSA ABLOY, Avanza, Axfood, EVRY, KPMG, H&M och SAS.