RealSprint i avtal med Sotheby’s

Umeåföretaget Realsprint har tecknat avtal med auktionshuset Sotheby’s för livesändning av internationella auktioner.

Sotheby’s har auktionshus i nio städer, från New York till London, Dubai och Hong Kong. Avtalet innebär att Sotheby’s väljer RealSprints teknik för att möjliggöra livestreaming av auktioner till kunder runtom i världen.

– Auktionsbranschens digitalisering är något vi välkomnar med öppna armar då den möjliggör deltagande i auktioner på samtliga orter där vi har verksamhet. En kund kan vara intresserad av ett specifikt objekt vi säljer i Paris för att nästa dag delta i budgivningen i Hong Kong, säger Gavin Meng, chef för produktutveckling på Sotheby’s.

Den 10 juni sände Sotheby’s sin första auktion med den svenska tekniken. Avtalet gäller hundratals auktioner årligen och innebär en prestigeaffär för RealSprint.

– Vi ser en ökande efterfrågan och är väldigt glada att välkomna Sotheby’s till vår kundportfölj. De senaste åren har marknaden för livestreaming vuxit stadigt och vi ser tydliga tecken på att detta kommer fortsätta. Våra färskaste uppdrag kommer från väldigt skilda vertikaler – från live-inspektion av skepp till träning på nätet och sändning av interaktiva TV-program. Jag är övertygad om att vi inte sett hälften ännu, säger Daniel Alinder, produktchef på RealSprint.

RealSprint är ett Umeåbaserat företag med kontor även i Sundsvall och Stockholm.

– Vi ser utvecklingen som ett kvitto på att vi gör något rätt. Med större affärer på nya marknader ställs givetvis högre krav på oss, både när det gäller produkten och organisationen. De senaste årens framgång bygger på att vi är både ambitiösa som individer och samspelta som team, säger Niclas Åström, VD på RealSprint.