Prisas för sitt arbete med Skellefteå

Kristina Sundin Jonsson, Skellefteå.

Skellefteås kommundirektör Kristina Sundin Jonsson får årets platsledarpris. En utmärkelse som syftar till att stimulera insatser som förbättrar en plats attraktivitet för investeringar, etableringar och tillväxt.

I sin roll som kommundirektör har Kristina Sundin Jonsson drivit på arbetet med att stärka Skellefteås attraktivitet, och ett kvitto på de framgångsrika insatserna är Northvolts etablering i Skellefteå.

Kommuner är komplexa organisationer och att kraftsamla och driva förhandlingar i den storleken kräver både precision, uthållighet och innovativt ledarskap – inte minst i Skellefteå med 9000 anställda och en omsättning på tio miljarder kronor.

– Jag är både glad och stolt över att få leda en organisation som Skellefteå kommun som uppmärksammas så brett i olika nationella sammanhang. Det finns ett driv och en vilja till utveckling i hela kommunen och det är otroligt roligt att få vara med och bidra till att skapa goda förutsättningar för framtiden, säger Kristina Sundin Jonsson.

Platsledarpriset i Sverige delas ut av Holger Jonassons Place Management Fond i samarbete med Svenska Industrikommuner, vars syfte är att stimulera insatser för att förbättra de industriella förutsättningarna i landets kommuner. Med utmärkelsen vill fonden visa sin uppskattning för Kristina Sundin Jonssons arbete och förhoppningen är att hennes insatser ska stimulera fler i Sverige att ta liknande ledarroller.