Kreativa spelidéer får miljonfinansiering

Skellefteå-baserade Lazer Wolf Studios och Grand Pike får tillsammans med RDY Arena i Luleå, fem miljoner kronor i finansiering från Arctic Ventures.

Lazer Wolf Studios, Grand Pike och RDY Arena är tre spelstartupbolag i norra Sverige som kombinerar spelidéer med unik teknisk innovation och kompetens. Detta är något som ger affärer med nya spel, produkter och tjänster till både spelare och spelutvecklare. Nu får bolagen utökade möjligheter tack vare finansiering från affärsängelsbolaget Arctic Ventures.

– Trots oroliga tider har vi nu resurser i form av finansiering och kompetens för att ta vårt bolag vidare till nästa nivå  – vi är otroligt glada, säger Daniel Wallström, vd Lazer Wolf Studios.

Spännande faser

De tre spelrelaterade bolagen är just nu i intensiva och utvecklande faser. Att kombinera traditionella brädspel med AR- och VR-teknik i en digital förstärkt upplevelse är Lazer Wolf Studios vision. Tack vare finansieringen kommer det nu att etableras ett tätare samarbete med affärsutvecklingsbolaget Tromb Spin.

Grand Pike har inom kort sitt första real time strategy-spel, Spelldust, redo för lansering. Finansieringen innebär nu en möjlighet att fortsätta expandera studion.

RDY Arena utvecklar och driver en e-sporttjänst där spelare kan skapa och delta i tävlingar på anpassad nivå inom DOTA2. Det innebär att spelarna kan matchas mot likvärdiga utövare. Med finansieringen kan nu konceptet vidareutvecklas för flera spel.