Intranät för 136 butiker i Norge byggs av Teknikhuset i Umeå

Tommy Eriksson och Andreas Lindahl, Teknikhuset.

Teknikhuset i Umeå inleder ett samarbete med Mester Grønn, Norges ledande blomsterkedja med 136 blombutiker i Norge, kring koncernens intranät.

Samarbetet innebär att Teknikhuset kommer att leverera support, förvaltning och vidareutveckling av Mester Grønns intranät samt även på vissa delar av Microsoft 365-plattformen och Azure. I uppdraget ingår också att tillsammans med Mester Grønn skapa smarta lösningar kring hur man kan maximera nyttan med intranätet i kombination med de många övriga verktyg och funktioner som ingår i Microsoft 365.

– Det känns oerhört roligt och hedrande att Mester Grønn väljer oss, en relativt liten leverantör från Sverige som samarbetspartner kring deras intranät. Det visar att vi är en spelare att räkna med vad gäller denna typ av uppdrag, säger Andreas Lindahl CTO och affärsområdesansvarig för Digital arbetsplats på Teknikhuset.

– Vårt intranät är vår viktigaste kanal för kommunikation med våra anställda. Vi letade efter en lyhörd, proaktiv och kompetent partner med kunskap om Valo och Office365 för support och förvaltning av vår lösning, men som också förstår vår verksamhet och kan vara en lösningsorienterad samarbetspartner på vidareutveckling. Teknikhuset uppfyller alla dessa krav och vi är mycket nöjda med valet av partner, säger Marika Bergman, kompetens- och rekryteringsansvarig och projektledare för nytt intranät på Mester Grønn.

– Vi ser en ökad efterfrågan på våra tjänster, i och med avtalet med Master Grönn så ser vi ett behov av att stärka upp med fler resurser med kompetens inom Microsoft 365-plattformen, säger Tommy Eriksson, kundansvarig på Teknikhuset.