Gold Town Games från Skellefteå bygger spelkoncern

Stefan Sångberg, Sideline Labs.

Gold Town Games från Skellefteå siktar på att skapa en ny spelkoncern, bland annat genom förvärv av andra bolag. Sundsvallsbaserade mobilspelsbolaget Sideline Labs köps nu upp.

Förvärvet på fem miljoner kronor innebär att Gold Town Games kommer att äga en aktiemajoritet i Sideline Labs med en ägarandel strax över 50 procent. Sideline Labs har fått stöd av bland annat Bizmaker och har utvecklat ett managerspel med tema amerikansk fotboll. Spelet beräknas lanseras i oktober 2021.

– Med Sideline Labs-affären tar vi ett stort kliv framåt i Gold Town Games utveckling och lägger grunden för att skapa en spelkoncern med större bredd, fler produkter och ökad intjäningsförmåga. Tillsammans med Sideline Labs kommer vi att lansera ett spel som skall tilltala den stora massan av amerikanska fotbollsfans och därmed ha goda förutsättningar att nå stora framgångar på den viktiga nordamerikanska marknaden, kommenterar Pär Hultgren, vd på Gold Town Games.

– Affären innebär att Gold Town Games inte bara breddar portföljen av spel, bolaget tar även ett första steg mot att bli en koncern och öppnar dessutom möjligheten till vidare tillväxt genom förvärv, säger Magnus Orregård, styrelseordförande för Gold Town Games.

Gold Town Games är ett spelutvecklingsbolag med säte i Skellefteå som leds av vd Pär Hultgren och består av 16 medarbetare. Bolaget utvecklar och publicerar sportmanagerspel för de två största mobila plattformarna iOS (Apple) och Android (Google). Bolagets första produkt, World Hockey Manager (WHM), lanserades 2017 och har sedan dess laddats ner mer än 1 miljon gånger i merparten av världens länder.