Designhögskolan världsbäst för fjärde året i rad

Designhögskolan.

För sjunde gången på nio år – och  fjärde året i rad – intar Designhögskolan vid Umeå universitet förstaplatsen på ”Red Dot Design Ranking”, som rankar designutbildningar i Europa, Nordamerika och Sydamerika.

Förstaplatsen på Red Dots rankning bygger på de designprojekt som skolans studenter skapat under de senaste fem åren. Bland vinnare från Designhögskolan i årets Red Dot-tävlingar återfinns projekt och produkter som handlar om bland annat montering av flygplan och allvarliga knäskador.

– Att vi ännu en gång placerar oss i topp på Red Dots rankning visar att vi fortsätter att ligga i framkant i en knivskarp global konkurrens, säger Thomas Olofsson, prefekt vid Designhögskolan.

– Den unika miljö som byggts upp under åren här på Designhögskolan är ett resultat av ett enastående arbete av såväl studenter som anställda och alumner. Kärnan i den kreativa process som vi förmedlar utgår alltid ifrån delaktighet, hållbarhet och personligt engagemang. Att Designhögskolan återkommande uppmärksammas på en så här stor scen ger oss en stark tro på att vi har goda förutsättningar att fortsätta att utveckla både utbildning och forskning inom design under kommande år, fortsätter Thomas Olofsson.