Data science i fokus för årets Female Digital Engineer

Julia Larsson, årets Female Digital Engineer, med blommor och diplom.

Efter examen får vinnaren av Female Digital Engineer ett skräddarsytt traineeprogram på tre valfria partnerföretag. Nu har Julia Larsson, Female Digital Engineer 2020, valt H&M Group, KPMG och Assa Abloy.

– Det som kommer att genomsyra mitt egendesignade traineeprogram är data science. Eftersom jag brinner för området har jag valt att arbeta med det på samtliga rotationer för att få en brant utvecklingskurva, säger Julia Larsson.

Hon går just nu sista terminen på Umeå universitet där hon läser en master inom Risk Magangement och en inom Data Science. Hennes traineeprogram startar på H&M Group där hon deltar i deras Business Tech Traineeprogram. Hon kommer även att arbeta med utveckling av avancerade analyslösningar tillsammans med affärstänk för att möjliggöra datadrivna beslut, maximera påverkan och skapa värde.

Affärsutveckling och ledarskap

– Vidare på KPMG kommer jag att arbeta inom deras Lighthouse and Data & Analytics avdelning fortsatt med data science, affärsutveckling och även ledarskap.

Traineeprogrammet avslutas på Assa Abloy där Julia kommer att arbeta med machine learning, både i operations men även i forskning och utveckling. Samtidigt får hon tillämpa sin kunskap inom finans och risk samt fusioner och förvärv.

Driva digitaliseringen

Programmet Female Digital Engineer är ett program för kvinnor och icke-binär civilingenjörsstudenter som vill vara med och driva och forma digitaliseringen.

– Det har inspirerat, utmanat och utvecklat mig. Jag har utökat mitt kontaktnät och fått möjlighet att lära känna företag, nyckelpersoner och unga drivna tjejer. Programmet har också stärkt mitt självförtroende och gjort att jag står stadigt i min kunskap och även blivit inspirerad att lära mig nya saker och utveckla min befintliga kunskap ytterligare, säger Julia Larsson.

Är man intresserad av programmet så ska man definitivt söka.

– Ja, det är inget att fundera över. Mina råd är att vara driven, ödmjuk, öppensinnad och kreativ. Det kommer att ta dig långt!