Bizbuz och Alvargalan i Skellefteå ställer om

Alvargalan och BizBuz i Skellefteå ställer om.

Skellefteås näringslivsgala Alvargalan och näringslivsdagen Bizbuz genomförs 2021 i ny form. Mindre möten och digital livesändning blir nya upplägget.

– Det är förstås ett speciellt år men det känns viktigt att hitta sätt att genomföra galan. Det finns många företag som ställt om på ett imponerande sätt och vi inspireras av den flexibiliteten, säger Leif Häggmark, ordförande i Alvargalans vänner.

Den stora förändringen handlar om att de fysiska möten som samlat hundratals personer både dag och kväll kommer att ersättas med mindre möten, som kommer att vara tillgängliga både digitalt och fysiskt.

Näringslivsdagen Bizbuz samt Alvargalans prisutdelning kommer att sändas från The Great Northern men kan ses via internet och upplevas live på sju andra platser: Skelleftehamn, Byske, Boliden, Jörn, Burträsk, Lövånger samt Scandic Hotel i Skellefteå.

– Omvärlden har förändrats och vi behövde tänka nytt. Genom att skapa fler mötesplatser hoppas vi nå ut minst lika bra som tidigare. Vi vill skicka en signal om att hela kommunen är viktig när vi kraftsamlar för framtiden, säger Anja Palm, näringslivschef, Skellefteå kommun.

För Henson och Vida Nord som ansvarar för genomförandet väntar en speciell utmaning, med samordning på sammanlagt åtta platser.

– Det är ett annorlunda år på många sätt men vi har sett en stor utveckling när det handlar om digital mognad och sättet att genomföra möten på. Det handlar mycket om noggrannhet i förberedelser och att vara lösningsfokuserade, säger Stina Renström på Vida Nord.

Fakta om Bizbuz och Alvargalan

BIZBUZ
Bizbuz är idag ett självklart forum för alla som är intresserade av Skellefteås utveckling och som trivs bäst med att tänka framåt. En dag fylld av föreläsningar och diskussioner med näringslivet i centrum skapar ett utmärkt tillfälle att ta till sig nya insikter, utöka det professionella nätverket och hitta nya samarbeten.

ALVARGALAN
Alvargalan arrangeras av näringslivet i Skellefteåregionen genom den ideella föreningen Alvargalans vänner med Skellefteås näringslivsorganisationer som huvudmän. Syftet med galan är att skapa stolthet genom att synliggöra framgångsexempel och framträdande insatser inom Skellefteås näringsliv. Galan är uppkallad efter en person som genom sin gärning blivit en symbol för den starka entreprenörsanda som Skellefteå förknippas med – entreprenören och företagsbyggaren Alvar Lindmark.