Anja Palm ny näringslivschef i Skellefteå

Anja Palm, ny näringslivschef i Skellefteå. Foto: Paulina Holmgren.

Anja Palm blir ny näringslivschef i ett Skellefteå som står inför stora satsningar på företagande och innovation.

– Det känns jättekul och spännande. För mig personligen blir det en utmaning att axla rollen som näringslivschef, säger hon när hon nu tar över tjänsten efter avgående Bengt Ivansson.

Näringslivskontoret har under lång tid jobbat med utvecklingsfrågor utifrån en organisationsmodell där fokus legat på nyföretagande, befintligt näringsliv och etableringar.

– Alla de här tre delarna är jätteviktiga och jag kommer fortsätta det arbete som är påbörjat. Skellefteå befinner sig i en spännande tid när det gäller utveckling och jag ser fram emot att vara med i det arbetet. Näringslivskontoret har en viktig funktion när det gäller att jobba med utvecklingsfrågor, säger Anja Palm.

Anja Palm tar över tjänsten efter Bengt Ivansson som efter sju och ett halvt år på posten kommer att trappa ner.

– Jag har fått mycket inspiration av Bengt och han har bidragit med en energi som jag hoppas kunna förvalta väl framöver också, säger Anja Palm.

Kommundirektör Kristina Sundin Jonsson hälsar Anja välkommen till sitt nya uppdrag, samtidigt som hon vill tacka Bengt för hans tid.

– Anja är rätt person att ta över som näringslivschef i Skellefteå kommun. Hon är väl insatt i det arbete som pågår och har ett framtidsperspektiv och driv. Samtidigt vill jag säga ett stort tack till Bengt för den grund som han har lagt för Skellefteås utveckling och kommunens näringslivsarbete, säger Kristina Sundin Jonsson.

Innovation i Skellefteå