Acon och Elastisys i nytt samarbete

Acons säkra och miljösmarta infrastruktur möter nu Elastisys erfarenhet inom Kubernetes och cloud-native open source-mjukvara.
– Vi kommer att kunna leverera säkra och moderna Kuberneteslösningar från en molninfrastuktur med väldigt låg miljöpåverkan, säger Elastisys VD Robert Winter.

Acon levererar IT-lösningar från sitt miljösmarta datacenter i Lycksele. Nu ingår de ett strategiskt partnerskap med drift och open-source-leverantören Elastisys i syfte att leverera hållbar teknik som ligger i framkant och möjliggör ökad innovationstakt. Syftet är att möta den explosiva tillväxt som containers och Kubernetes-drift har inom IT.

Morgondagens applikationer

– Det handlar om viktiga plattformar för att utveckla och drifta morgondagens applikationer och därför är det helt naturligt att Acon som driftsleverantör hänger med på tåget. Att vi kan erbjuda denna tjänst i partnerskap med Elastisys som också är ett lokalt förankrat bolag är extra kul, säger Erik Sharifi Norrman, Solutions Engineer på Acon.

Vi ser en stor potential i samarbetet med Acon. Tillsammans kommer vi att kunna leverera säkra och moderna Kubernetes-lösningar från en molninfrastruktur med väldigt låg miljöpåverkan, säger Elastisys VD Robert Winter

Containers och Kubernetes-tjänster

En containerplattform byggd på Kubernetes är ett sätt att hantera den komplexitet som uppstår när mjukvara och data hanteras på flera olika servrar. Teknikläsningen möjliggör för företag att bygga säkra och skalbara tjänster på ett effektivt sätt.