A3 stöttar Beirut efter förödande explosion

Paul Moonga, vd för A3, uppmanar alla branschkollegor att vara med och bidra med donationer till hjälp åt utsatta i Beirut, Libanon.

A3 i Umeå donerar 50 000 SEK till Röda Korset och nollställer alla kostnader för samtal, sms, mms och datatrafik till och från Libanon.

Minst 100 döda, nära 4 000 skadade och hundratusentals hemlösa är några av de katastrofala resultaten efter explosionerna i Beirut. Nu väljer telekomoperatören A3, med huvudkontor i Umeå, att bidra med donation till Röda Korset. Samtidigt har bolaget beslutat att ta bort alla kostnader för samtal, sms, mms och datatrafik till och från Libanon, retroaktivt mellan kl. 17.00 den 4:e augusti och 23.59 den 5:e augusti. Detta gäller A3s samtliga privat- och företagskunder.

– Idag känner vi otrolig sorg för de som drabbats av den dödliga explosionen under tisdagseftermiddagen i Beirut. Nyheten kom som en stor chock för oss alla och den här typen av förödelse är något som påverkar hela världen, konstaterar Paul Moonga, vd för A3 i ett pressmeddelande.

– Vi som telekomoperatör anser att det är vårt ansvar att reagera och underlätta för människor att kunna hålla kontakten, inte minst i stunder som dessa – och vi kommer därför ta bort alla kostnader för de som söker information om sina nära och kära, fortsätter han.

Samtidigt uppmuntrar A3 alla sina partners och branschkollegor att också svara på den internationella vädjan om hjälp och stötta lokalt genom en direktdonation till Röda Korset i Libanon.

– Vi har ett kollektivt ansvar, och tillsammans kan vi göra skillnad, menar Paul Moonga.