Mowida hyllas som Årets unga företagare

Teamet från Mowida firar tillsammans med grundaren Meiju Vartiainen, mitten. På sidorna prisutdelarna Hans Adolfsson och Frida Wimelius.

När Umeågalan arrangerades inför festpublik i Umeå gick priset som Årets unga företagare till Mowida.

Arrangörsgruppen för Umeågalan vill gärna lyfta fram ungas företagande och entreprenörer som ännu inte fyllt 40 år. Men det räcker inte med att vara ung. För att bli nominerad krävs innovationshöjd, känsla för marknaden och kundnytta men inte minst att man är en förebild för andra unga företagare och entreprenörer.

I år går priset till Mowida, ett företag som stämmer in på just dessa kriterier. Tidigare i veckan har Mowida också deltagit på Young Startup Day för gymnasieelever, ett exempel på vilja att vara en förebild för unga.

Mowida är ett kundfokuserat bolag som i nära samarbete med lokala fastighetsägare skapar ett innovativt digitalt verktyg där små och medelstora fastighetsägare kan både administrera sitt bestånd och hyresgäster i samma system. Utöver att systemet är mer modernt och användarvänligt än dagens alternativ så ger den framförallt mindre fastighetsägare möjligheten att fortsätta existera och utvecklas genom bland annat lägre administrativa kostnader och smartare funktioner anpassade för deras verksamhet.

Att många tror på bolaget visar inte minst det kapitaltillskott som bolaget erhållit.

Mowida är en startup med stor potential och har genom åren fått affärsstöd av Uminova Innovation. I sin motivering till priset menar Umeågalans arrangörsgrupp att grundaren Meiju Vartiainen är en förebild för alla entreprenörer genom sin energi och vilja att i med och motgång utveckla bolaget och sina medarbetare.