Framtidens innovationer i 3D-simulering

Algoryx

Umeåföretaget Algoryx är världsledande inom simulering av fysik i virtuella miljöer, som används för avancerad ingenjörskonst. Nu har företaget inlett ett samarbete med Unreal Engine för att kunna erbjuda det mest avancerade 3D verktygen på marknaden.
– Denna kombination av branschledande lösningar kommer att förändra hur framtiden konstrueras, säger Kenneth Bodin, VD för Algoryx.

Mer än någonsin är branscher pressade till att ligga före konkurrenterna, anta hållbara metoder och förbereda sig för en AI-driven framtid. Algoryx flaggskeppslösning, AGX Dynamics, är den teknik som ingenjörer och konstruktörer använder sig av i branscher som sträcker sig från gruvdrift, skogsbruk och sjöfart till flyg, robotteknik, konstruktion med mera. Unreal Engine är världens mest kraftfulla verktyg för 3D-skapande i realtid. Genom att integrera AGX Dynamics i Unreal Engine skapas fysiksimuleringar med hög trovärdighet i fantastisk 3D.

– Detta kommer att driva på innovationen inom ett flertal nya områden, som exempelvis autonoma system. Maskiner som styrs av artificiell intelligens kan nu tränas och testas på ett mer tillförlitligt sätt och kommer även att gynna traditionella användare av simuleringsteknik, säger Kenneth Bodin.

En ny nivå av industriell innovation

För företag kan tillgång till AGX Dynamics i Unreal Engine ersätta de äldre verktyg som hittills gjort tekniska simuleringar till en exklusiv specialitet – något som kan stå i vägen för snabb innovation.

– Virtuella miljöer som stöds av verklig fysik kommer att höja nivån på de simulatorer som används idag och därmed bidra till industriell innovation, säger Kenneth Bodin.

Att AGX Dynamics nu finns i Unreal Engine är resultatet av två Epic MegaGrants. Epic MegaGrants är ett program på 1 miljard dollar som stöder utvecklare, entreprenörer och företag för att utöka Unreal Engine:s kapacitet.

– Vi är stolta över att ha möjlighet att hjälpa till att påskynda denna integration genom Epic MegaGrants, vilket utökar tillgången till högprecis fysik och ökar äktheten i digitala tvillingapplikationer, säger Sébastien Lozé, Unreal Engine Business Director.

Framtidens verktyg

Massiva omvandlingar sker inom alla industrisektorer, med nya lösningar som ersätter gamla verktygskedjor. Lösningarna idag är mer visuella, mer interaktiva, mer mångsidiga, mer tillgängliga, mer samarbetsinriktade och roligare att arbeta med.

– Det är två faktorer som driver på den snabba förändringen. För det första är denna nya generation ingenjörer digitala infödda som vuxit upp med 3D-spel. För det andra görs enorma globala investeringar i digitalisering, artificiell intelligens och skapandet av mer hållbara produkter. Vi är glada över att få spela en roll i denna omvandling, säger Kenneth Bodin.

Om Algoryx

Algoryx grundades 2007 av fyra forskare från Umeå universitet. Med stöd av solid vetenskaplig och teknisk kompetens skulle Algoryx förändra den vanliga verksamheten inom teknikområdet med innovativa fysiksimuleringslösningar utformade för virtuell ingenjörskonst. På 15 år har företaget blivit en pålitlig leverantör av ansvarsfull teknik som integrerats i tiotusentals virtuella konstruktionssystem för kunder över hela världen.

Kontakt:

Kenneth Bodin, CEO and co-founder  
kenneth@algoryx.se