Digital plattform ska lyfta frisörsalonger

Elin SJöström och My Hillörn på Voady är glada över att deras digitala plattform för frisör- och skönhetssalonger får investering av Fort Knox.

En digital plattform för frisör- och skönhetsbranschen, lanserad av företaget Voady, får finanisering av Umeåbaserade Fort Knox.

Genom att samla salonger och leverantörer i en plattform med funktioner som på ett direkt och mätbart sätt effektiviserar för användaren har Voady snabbt etablerat sig och har redan en betydande andel salonger anslutna.

– Vi har följt Voady ända sedan de lanserade sin digitala plattform hösten 2019 och är oerhört imponerade av deras framgångar. Det ska bli fantastiskt att stödja bolaget i den fortsatta resan. Vi tror att potentialen är stor, såväl i Sverige som internationellt, säger Markus Olsson, vd i Fort Knox.

Med det nya kapitalet ska Voady växla upp och öppnar kontor i Östersund, Sundsvall och Umeå. Nya medarbetare rekryteras i form av utvecklare och kundtjänst allt med syfte att ansluta fler salonger och utveckla tjänsten ytterligare. Tjänsten innehåller bland annat kassa, kalender, onlinebokning och lager med unika anpassningar för att öka lönsamheten och effektiviteten hos frisörsalonger och andra användare.

– Vi har en tydlig färdplan framåt för att utveckla nästa generation av vår plattform med ny funktionalitet och ännu bättre användarupplevelse. Nu kan vi rekrytera fler duktiga utvecklare och medarbetare som kan hjälpa oss att leverera alla dessa fantastiska funktioner som hela branschen väntar på, säger Elin Sjöström, vd och grundare.

– Vi känner oss omåttligt peppade och det spritter i kroppen av inspiration och arbetsglädje. Att Fort Knox går in som delägare mitt under Corona-pandemin visar att de verkligen tror på oss. Förutom med kapital bidrar de med en ovärderlig erfarenhet och kompetens om hur man bygger ett hållbart bolag, säger My Hillörn som är delägare och operativ chef.

Tidigare har entreprenören Per Schlingmann och Caperum investerat i bolaget.