Hoppa till innehåll

Om Digital Impact North

Vad gör vi?

Digital Impact North är ett initiativ för att skapa en region som attraherar och levererar, genom gränsöverskridande samverkan inom digitaliseringsfrågor – Vi är norra Sveriges digitala innovationshub! 

Vi tror på, och arbetar för en region präglad av digitalt nyskapande. Tillsammans med företag, organisationer och forskningsaktörer i norra Sverige så syftar initiativet till att samla och skapa de förutsättningar som krävs för att klara de ständiga omställningarna inom IT, AI och digitalisering. Kontakta oss för att få veta mer!

Utveckling & samverkan

Digital Impact North ska bidra till regional utveckling och det smarta hållbara samhället.

Baserat på en kraftfull samverkan mellan en växande och konkurrenskraftig IT-sektor, en ledande IT-forskning, en IT-utbildning som kan leverera den kompetens som efterfrågas samt ett växande antal organisationer som betraktas som banbrytande inom sina respektive sektorer.

 

Vision

Visionen är att skapa en ledande region vad gäller strategisk digitalisering och ett smart hållbart samhälle. Ett samhälle som ses som banbrytande inom basindustri, hälsa, samhällsplanering och som internationellt ledande inom ett antal IT-relaterade kunskaps- och teknikområden.

Mission

Missionen är att skapa en region som attraherar och levererar. Detta genom att samla och skapa de bästa förutsättningarna för organisationer som vill utvecklas i sin digitaliseringsprocess. Möjliggöra för företag och forskning inom regionen att skapa innovationer på en internationellt ledande nivå.

Initiativtagare

Initiativet är taget av Umeå universitet och dess IT-institutioner, tillsammans med Region Västerbotten, Umeå kommun, Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), RISE och Umeå Science Park för att tillsammans med företag, kommuner och forskningsaktörer i norra Sverige etablera regionen som ett internationellt starkt område för utveckling av det framtida digitala samhället.

Våra testbäddar

Lägg till din rubriktext här

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Award-Winning​

Add some text here to describe your services to the page visitors.​

Professional​

Add some text here to describe your services to the page visitors.​

Consulting​

Add some text here to describe your services to the page visitors.​