Hoppa till innehåll

Innovation Talks: Digitala plattformar och social innovation

Innovationskontoret vid Umeå universitet

Innovation Talks: Digitala plattformar och social innovation

143 143 people viewed this event.

Hur skulle det se ut om alla kunde utveckla digitala plattformar och skapa egna lösningar till de förutsättningar och utmaningar vi ser?

Våra liv och samhällen präglas av digitala plattformar som kontrolleras av ett fåtal techbolag.
Hur skulle det se ut om vi alla kunde utveckla plattformar för att också skapa egna lösningar anpassat till de förutsättningar och utmaningar vi ser och möter? Kan det underlätta för delningsekonomin och ett mer hållbart sätt att leva?

Per Levén, lektor vid institutionen för informatik och projektledare för Digital Impact North, berättar om ett projekt där de utvecklat och experimenterar med ett sådant verktyg. Projektet har stor betydelse för social innovation och är ett samarbete med aktörer från civilsamhälle, offentlig sektor och näringsliv.

Den här gången är det Innovationskontoret tillsammans med Enheten för forskningsstöd och samverkan och Mötesplats Social Innovation vid Umeå universitet som bjuder in.

Du kan delta på plats och få en lunchwrap eller följa föreläsningen digitalt. Anmäl dig till inspirationsföreläsningen via eventbrite.  

——-
Innovation Talks arrangeras av Innovationskontoret vid Umeå universitet, Enheten för forskningsstöd och samverkan vid Umeå universitet, Uminova Innovation, Umeå Biotech Incubator, och eXpression Umeå  .

 

Date And Time

05/05/22 – 12:00 to
05/05/22 – 13:30
 

Location

Online event

Share With Friends